fbpx

Igor Grigoriev, colegul de facultate care l-a însoțit pe Dodon în Maldive, dezvăluie cât au costat vacanțele de lux ale președintelui

Vacanțele de lux în Maldive, Seychelles și Dubai ale președintelui Igor Dodon au costat câteva mii de dolari SUA fiecare. Este declarația lui Igor Grigoriev, colegul de facultate al șefului statului, care l-a însoțit în cele mai multe dintre aceste sejururi. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fostul șef al Agenției Proprietății Publice în perioada guvernării PCRM spune, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă, că nu știe ce prieten i-ar fi achitat lui Igor Dodon acele vacanțe, așa cum afirma anterior președintele, dar susține că toate călătoriile familiei sale le-ar fi plătit din surse proprii, provenite din activatea sa la Banca Mondială și Ambasada Republicii Moldova în Bulgaria.

Întrebat dacă vacanțele cunoscute deja opiniei publice au fost singurele pe care le-au petrecut împreună, Grigoriev declară că „au mai fost și altele, anterior, dar totul s-a terminat la Dubai”.

Colegul de facultate al șefului statului susține că după apariția fotografiilor în spațiul public, familia acestuia ar fi urmărită și presată: „Mi s-a spus că există indicații, cum se spune la noi, la moldoveni, de sus. Cu riscul să mă repet, problema lui Dodon nu sunt aceste fotografii sau, cum zice dânsul, denigrarea lui special de către cineva, ci comportamentul lui politic și ura care a semănat-o în societatea moldovenească”.

De asemenea, fiind rugat să comenteze cum a fost posibil ca relația lui cu Igor Dodon să ajungă, de la sejururile comune la acuzațiile care au fost lansate în ultimii ani, fostul șef al APP a lăsat să se înțeleagă că lucrurile au degenerat pe parcursul timpului.

„Inițial, în tinerețea noastră, lucrurile erau altfel. În capul mesei era vectorul european. În 2009, când m-am aliniat la PCRM, motivul meu a fost lozinca „Moldova Europeană o construim împreună”. Dar, pe la sfârșitul anului 2009, Dodon a schimbat macazul și s-a pornit pe altă cale, pe care astăzi o văd și o simt toți cetățenii acestei țări. Eu, dacă eram un oportunist, stăteam și azi pe lângă cei cu care am lucrat și pe care i-am servit, anume că i-am servit, inclusiv și pe domnul Dodon, dar eu sunt altfel educat de părinții mei, lucru pentru care le și mulțumesc”, a comentat acesta.

Potrivit lui, „ruptura” între cei doi s-a întâmplat în 2011, când Dodon a creat în cadrul PCRM o grupare antipartinică și insista pe candidatura sa la funcția de primar general al mun. Chișinău, ceea ce i-a reușit.

„Ruptura nu este numai între mine și domnul Dodon. Ruptura s-a produs între familiile noastre și aceasta este foarte tragic. Cred că este și vina mea, cu care eu trăiesc și cu ea o să mor! Sincer, pentru mine e foarte dureros, căci a fost o perioadă frumoasă din viață, cu multe evenimente de tot felul”, a conchis Grigoriev.

Citiți și: Colegul care ar fi oferit presei fotografiile din vacanțele președintelui ar putea renunța la cetățenia RM. „Domnule Dodon, poate vă cereți scuze?”

Dodon comentează informațiile despre vacanțele sale de lux: „Noi nu am încălcat nimic”

video | După ce au ieșit la iveală „vacanțele de lux ale președintelui”, PPDA cere urmărire penală în privința lui Igor Dodon

video | Zinaida Greceanîi, despre vacanțele de lux ale lui Dodon: „Voi, jurnaliștii, depășiți niște linii roșii”

Articole asemănătoare

Back to top button