fbpx

Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Ce a decis Curtea de Apel Chișinău în privința cumnatului său

Curtea de Apel Chișinău a examinat miercuri, 29 iunie, recursul înaintat de ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, aplicat în privința acestuia.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Așadar, în rezultatul examinării recursului înaintat, magistrații Curții de Apel Chișinău au decis respingerea acestuia, cu menținerea deciziei primei instanțe de prelungire a arestului la domiciliu, pe un termen de 30 zile

Tot miercuri, magistrații Curții de Apel Chișinău au examinat recursul înaintat de procurorii anticorupție, prin care au contestat decizia primei instanțe de plasare în arest preventiv, pe un termen de 20 zile a complicelui ex-președintelui Republicii Moldova, procurorii insistând asupra unui termen de 30 zile de arest preventiv. La fel și complicele vizat a contestat cu recurs decizia primei instanțe.

Prin urmare, în rezultatul examinării recursurilor enunțate supra, magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana de prelungire a arestului preventiv aplicat pe un termen de 20 zile, în privința persoanei, care are calitatea de complice în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită imputată fostului șef de stat.

Amintim că marți, 21 iunie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile în privința ex-președintelui Igor Dodon, vizat în dosarul „Kuliok”, pe numele căruia există patru capete de acuzare, după cum urmează: coruperea pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Menționăm că Procuratura Generală a anunțat că luni, 27 iunie, fostului șef de stat i-a fost înaintată și învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”

 

 

Articole asemănătoare

Back to top button