fbpx

Guvernul a numit un moldovean din diasporă la șefia Agenției Proprietății Publice. Gavrilița: Vă mulțumesc pentru revenire

Eugeniu Cozonac a fost desemnat astăzi, la ședința Guvernului, în funcția de director al Agenției Proprietății Publice (APP). Potrivit deciziei votate în cadrul ședinței Executivului, Cozonac va începe munca la APP din data de 26 august.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iată că avem o nouă revenire din diasporă, de această dată în SUA”, a precizat prim-ministra Natalia Gavrilița, care a menționat că Eugeniu Cozonac este fondator al uneia dintre cele mai mari companii de IT din Republica Moldova.

Cunoaște cele mai bune practici de guvernare corporativă a companiilor mari. Are toată competența și integritatea de a soluționa problemele foarte complicate de la APP”, a declarat șefa Guvernului.

Vă mulțumesc pentru revenire și vă doresc mult curaj și succes în activitatea voastră foarte importantă”, a adăugat ea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, noul șef al APP deține o experiență de peste douăzeci de ani în managementul corporativ, lansarea și dezvoltarea companiilor în Moldova, Marea Britanie și SUA. A activat ca expert în recrutarea și selecția personalului de conducere executiv, inclusiv în companiile Fortune 500.

Este co-fondator al ÎCS Compudava SRL (acum Endava PLC), iar între 2000 și 2004 a fost director executiv al acestei companii. Între 2005 – 2008 a fondat compania Tricertion și a fost director operațional al acesteia. În perioada 2011-2014 a fost director pe strategia digitală a Leading The Way, între 2014-2015 – a fondat și a fost director executiv la compania Firstly, iar între 2016 și 2018 – consultant, cercetător la CarterBaldwin Executive Search.

Din 2019 până în prezent a fost director al companiei Plover LLC specializată în gestionarea investițiilor în companii software.

A făcut studii de masterat și doctorat la universități din SUA și Franța în domeniul administrării afacerilor, leadership, dezvoltarea și schimbarea organizațională, iar până în prezent a locuit cu soția și trei copii în Atlanta, statul Georgia, SUA.

Tot astăzi, membrii Executivului au decis eliberarea din funcție a directorului general adjunct al APP, Corneliu Soltan, din data de 1 septembrie, în baza cererii de demisie.

Amintim că pe 9 august, Guvernul a aprobat eliberarea din funcție a ex-directorului general al APP, Ghenadie Țepordei.

Urmărește ședința Guvernului de miercuri, 25 august:

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button