fbpx

Greceanîi a chemat Guvernul la raport și a cerut să se procure un milion de doze de vaccin. Ceban și Dumbrăveanu, prezenți

Zinaida Greceanîi a convocat ieri în ședință miniștrii interimari. Președinta Parlamentului a cerut Guvernului să identifice soluții pentru a achiziționa un milion de doze de vaccin contra COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din fotografiile publicate pe pagina oficială a Parlamentului vedem că la întrevedere au participa și primarul de Chișinău – Ion Ceban, dar și fost ministră a Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ultima ocupă acum funcția de consilieră a speakerului.Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că solicitarea va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru procurarea vaccinelor din sursele fondurilor de asigurare obligatorie de asistenta medicala, precum si fondului de rezerva al Guvernului.

Pe de altă parte, fostul șef la Agenția de Servicii Publice Igor Grigoriev, declară într-o emisiune difuzată la JurnalTV că, potrivit lui, atunci când a avut deplasare în Rusia, președinta Parlamentului ar fi convenit aducerea preparatului. „Dacă să o luăm constituțional, era logic ca acest guvern să fie chemat într-o ședință extraordinară a Parlamentului unde să fie toți 101 deputați și să discute toate acestea cu reprezentanții poporului”, consideră Grigoriev.

O părere similară are și deputatul Iurie Reniță. Conform lui, iar se merge după o formulă politică. Aceste momente sunt de disperarea și nu se acționează în interes național, dar în interesul unui partid și a unei găști partiinice”.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button