fbpx

grafic | Peste șase mii de locuri de muncă sunt vacante, în R. Moldova: Profesiile solicitate de angajatori

Peste șase mii. Acesta este numărul de locuri de muncă vacante din Republica Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cele mai multe posturi disponibile sunt în Chișinău. Pe a doua poziție după numărul de oferte de angajare se află municipiul Bălți, urmat de Orhei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1.845 locuri de muncă vacante, constituind circa 28% din numărul total de locuri vacante.

Potrivit ANOFM, momentan, sunt libere 479 de posturi de ofițeri. Totodată, este nevoie de 461 de specialiști în domeniul sănătății, dar și de 117 cadre didactice.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 4.758 locuri de muncă, ceea ce constituie 72% din numărul total de locuri de muncă vacante.

La mare căutare sunt lucrătorii din industria textilă și confecții, persoanele specializate în transport și telecomunicații, dar și operatorii, aparatiștii și mașiniștii la instalații.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button