fbpx

Gavrilița, după protestul PCRM și Partidul Șor: „Îndemn opoziția să discute cu prietenii din Rusia pentru a opri războiul”

Prim-ministra Natalia Gavrilița a comentat protestul de miercuri, 18 mai, organizat de Partidul Comuniștilor și Partidul Șor în fața Legislativului Republicii Moldova. Potrivit ei, „Guvernul lucrează în regim de urgență” și are la dispoziție „mai multe pârghii, inclusiv pentru a limita adunările în masă, însă nu face acest lucru”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Gavrilița a adăugat că îndeamnă opoziția să-și orienteze eficient energia, iar cei care au furat bani – să-i întoarcă.

„În același timp, îndemn opoziția să fie activă și să-și canalizeze această energie pentru a discuta cu prietenii lor din Federația Rusă pentru a opri acest război, pentru că nu putem să avem un război cu acțiuni militare în stilul secolului trecut și să nu fie un impact economic semnificativ și asupra Republicii Moldova”, a declarat prim-ministra.

Amintim că deputații Partidului Comuniștilor și ai Partidului Șor au protestat miercuri, 18 mai, în fața clădirii Guvernului. Parlamentarii, însoțiți de simpatizanți ai celor două formațiuni, au adus pancarte și au scandat lozinci anti-guvernamentale, printre care „Jos Guvernul” sau „Vremuri bune cu prețuri nebune!”.

Manifestanții au acuzat Guvernul să nu face față „scumpirilor fără precedent” și că nu este eficient în a depăși criza din Republica Moldova.

Articole asemănătoare

Back to top button