fbpx

Gata cu economiile! Iluminatul stradal din capitală va funcționa în regim obișnuit: „Este periculos pentru cetățeni și șoferi”

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță că nu va mai face economii din contul iluminatului stradal din capitală. Edilul argumentează că siguranța cetățenilor este mai importantă decât potențialele economii. Declarațiile au fost făcute luni, 31 octombrie, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Oamenii se întorc la ora șase, peste tot iluminat. Ajungi în Chișinău, beznă că așa au vrut dominatorii din PAS. Gata băieți și fete, gata, stimați nacealnici „dominatori”. Nu avem nevoie să economisim 15.000 de lei pe zi, într-o capitală de aproape un milion de locuitori. Nu am de gând să economisesc pe sănătatea oamenilor. Este periculos pentru cetățeni și șoferi. Este nesigur, nu putem lăsa copiii să meargă seara prin beznă, pentru că diferiți specialiști de pe Facebook ne îndeamnă să economisim.

Mai ales că într-o proporție foarte mare în capitală becurile sunt de tip LED. În același timp, rugăm pe toți să facă economie, în special agenții economici. Rog, domnule Gîrbu, să le spunem „La revedere” celor de la națională, chiar dacă ei ar putea să ne tragă la răspundere. Mai ales că își bat joc doar de cei de la Chișinău. S-a terminat cu jocul dominatorului!”, a menționat Ceban în cadrul ședinței.

Mai mult, edilul Chișinăului susține că economiile făcute din contul deconectării iluminatului stradal sunt „foarte neînsemnate”.

„Specialiștii spun că volumul de energie electrică pentru iluminare stradală pentru o oră în zi, total timp de șapte zile este de 0,02% din volumul total de energie electrică pe țară consumată timp de o săptămână. Este un volum foarte neînsemnat. Având în vedere riscurile, cred că nu mai este oportun să deconectăm iluminatul stradal în orele de vârf. Siguranța cetățenilor este prioritară decât potențialele economii, care și acelea sunt neînsemnate”, a adăugat primarul capitalei.

Amintim că miercuri, 26 octombrie, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău (CSE) a decis că iluminatul public din oraș va fi deconectat cu o oră mai devreme dimineața (06:00) și conectat cu o oră mai târziu seara (20:00).

Articole asemănătoare

Back to top button