fbpx

foto | „Votăm pentru că ne pasă”. Cum se văd alegerile prezidențiale pe rețelele de socializare ale tinerilor moldoveni?

Tinerii care au împlinit deja vârsta de 18 ani au ieșit astăzi la vot pentru a-și exercita noul drept. Chiar dacă datele CEC arată că prezența acestora la urne este scăzută, pe rețelele de socializare adolescenții își îndeamnă prietenii, colegii și cunoscuții să își voteze președintele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Câțiva tineri au relatat pentru ZUGO că „votează pentru că le pasă și deoarece își doresc o shimbare”.

„Îmi dau seama că în această zi ploioasă de toamnă poate fi dificil să te ridici din pat, să te îmbraci și să mergi la centrul de votare, însă efortul merită… Am așteptat să împlinesc vârsta de 18 ani pentru a-mi putea exercita dreptul la vot. Pentru că doresc ca vocea să îmi fie auzită. Îndemn pe toți cei care sunt majori să iasă la vot, deoarece de atitudinea noastră astăzi, depinde viitorul țării din următorii patru ani”, susține o tânără, care a dorit să îi păstrăm anonimatul.

Menționăm că, până la ora 13:00, peste aproape 21% dintre alegători și-au exercitat dreptul de vot, o cifră semnificativ mai mică decât cea înregistrată în primul tur al alegerilor prezidențiale din 2016, unde către această oră s-au prezentat circa 28% dintre alegători.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, tinerii sunt cea mai pasivă categorie de vârstă. Cei între 18-25 de ani reprezintă puțin peste 6% din numărul total de alegători, iar categoria de vârstă 26-40 de ani – aproape 19%.

Foto: Madalina Papuha via Instagram
Foto: Andreea Spatarel via Instagram
Foto: Florin Palamarciuc via Instagram
Foto: Valeria Bc via Instagram
Foto: Alexandru Moga via Facebook
Foto: Sanda Postaru via Instagram
Foto: Valeriu Gabura via Instagram
Foto: Marishk Zm via Facebook
Foto: Marius Eftodiev via Instagram
Foto: Alexandru Moga via Instagram
Foto: Ana Maria Vlasă

Articole asemănătoare

Back to top button