fbpx

foto | Vlad Ciobanu, în stare gravă. Actorul moldovean, diagnosticat cu leucemie, s-a infectat de COVID-19 

Actorul moldovean Vlad Ciobanu, diagnosticat cu leucemie acută, s-a îmbolnăvit de COVID-19 în timp ce era internat la Institutul de Oncologie din Iaşi. Anunţul despre agravarea stării de sănătate a acestuia a fost făcut de fratele său, Vitalie, care a scris că actorul s-a infectat din cauza imunităţii slabe, după procedurile de chimioterapie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din spusele fratelui său, Vlad Ciobanu este în stare foarte gravă și încă din primele clipe a avut nevoie de masca cu oxigen, iar ieri, a fost intubat.

De luni a fost transferat la Spitalul de Recuperare din Iași. Starea lui e foarte gravă, infecția a venit pe un fond de slăbiciune și vulnerabilitate maximă a organismului după chimioterapie. A avut nevoie de oxigen din prima clipă, iar de ieri a fost intubat. E o mare luptă pe care o poartă, iar medicii fac tot posibilul să-l salveze”, a scris Vitalie Ciobanu.

De asemenea, patru angajați ai sistemului de penitenciare din Republica Moldova au mers miercuri la Iași și au donat sânge, trombocite și masă eritrocitară pentru Vlad Ciobanu.

„Îi mulțumesc domnului Fadei Nagacevschi, Ministrul Justiției, care a avut această inițiativă și a înlesnit deplasarea celor patru donatori la Iași, după o vizită la Centrul de Transfuzii din Chișinău, unde venise să doneze plasmă, el și alți câțiva colaboratori ai săi. Este un mare gest de solidaritate și compasiune umană care ne-a mișcat profund”, a mai adăugat fratele actorului.

Foto: Vitalie Ciobanu

De asemenea, persoanele, care doresc să doneze pentru Vlad Ciobanu, pot merge la Centrul de Transfuzii din Iași. Deși grupa sangvină a actorului este I, Rezhus negativ, sunt acceptați donatorii indiferent de grupa de sânge.

Donatorul trebuie să aibă la el buletinul de identitate și să spună că donează sânge (trombocite sau eritrocite) pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la IRO Iași, secția de Hematologie. Apoi să meargă cu bonul (dovada că a donat) la IRO (str. General Henri Berthelot 2-4), să lase bonul portarului de la intrare, cu mențiunea: pentru pacientul Vladimir Ciobanu, internat la Hematologie, domnul doctor Ion Antohe.

Totodată, oamenii pot dona bani pentru ca actorul să poată continua tratamentul și pentru a acoperiri perioada de recuperare, care urmează.

Amintim că, actorul Vlad Ciobanu, cunoscut pentru rolul Eminescu din filmul „Luceafărul”, de Emil Loteanu, este internat la Iași încă din luna iulie a acestui an. Acesta a fost diagnosticat cu leucemie acută. 

Articole asemănătoare

Back to top button