fbpx

foto, video | Un vameș din R. Moldova ar fi încercat să scoată ilegal din țară 1000 de pachete de țigări. Cum a fost prins

Angajații vamali de la Leușeni în conlucrare cu Direcția integritate și supraveghere a Serviciului Vamal și inspectorii Centrului Chinologic, au contracarat o tentativă de scoatere ilegală din țară a 1000 pachete de țigări. Bunurile erau tăinuite în locuri special amenajate în portiera din spate a mijlocului de transport de model ”Toyota Avalon”, care se deplasa spre România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Cazul a fost înregistrat miercuri seara, 27 aprilie curent, la ieșire din țară. În baza consemnelor stabilite de către ofițerii Direcția integritate și supraveghere unui angajat al vămii, și acționând în baza analizei de risc, funcționarii vamali din cadrul postului Leușeni în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase. Șoferul, un moldovean în vârstă de 30 de ani, angajat al Serviciului Vamal, a comunicat că nu are nimic de declarat.

În cadrul acțiunilor de control vamal mijlocul de transport a fost redirecționat spre scanare. Analizând imaginile, au fost observate niște obiecte suspecte în portiera din spate a mijlocului de transport. În rezultat, a fost luată decizia demontării locului special amenajat, din care au fost extrase 1000 pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor preliminare, țigările erau transportate spre România, unde urmau a fi comercializate.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație.

Direcția integritate și supraveghere a inițiat o anchetă de serviciu în privința angajatului vamal.

Articole asemănătoare

Back to top button