fbpx

foto, video | „Jos păpușile din paie de la guvernare”. Flashmob la MAI, organizat de Partidul „Șor” și PCRM

Deputați, membri și simpatizanți ai Partidului „Șor” și ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au organizat un flashmob comun în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Participanții la flashmob au adus mai multe baloturi de paie, iar unul dintre acestea i l-au oferit drept cadou ministrului Ana Revenco. Potrivit protestatarilor, acțiunea a venit drept răspuns la decizia poliției de „a aresta” baloturile de paie din care urma să fie improvizată o scenă pentru protestul din 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Jos păpușile din paie de la guvernare! Nu mai umblați cu paiele în cap! PAS, pleava societății!”- acestea sunt lozincile care au fost scandate în fața MAI, de către participanții la flashmob, nemulțumiți de atitudinea și comportamentul polițiștilor de care ar fi dat dovadă la protestul din 19 iunie.

„Din păcate, poliția nu lucrează pentru cetățeni, dar este nevoită să execute ordine ale ministrului de Interne. Peste 40.000 de cetățeni au participat, în 19 iunie, la un protest pentru o viață nouă. Am încercat să organizăm această manifestație așa cum se cuvine, să avem o scenă, echipamente care să asigure sunetul pentru a fi auzite mesajele noastre, dar poliția ne-au pus bețe în roate”, a spus Marina Tauber.

Participanții la protest și-au exprimat nemulțumirea și față de mobilizarea fără precedent a polițiștilor, care i-au apărat pe gay și lesbiene, la marșul neautorizat organizat în centrul capitalei.

„Cel puțin peste patru milioane de lei s-au cheltuit din bugetul de stat pentru protejarea reprezentanților LGBT. Asta în timp ce oamenii care au vrut să protesteze pașnic, în PMAN, față de politicile ineficiente ale guvernării au fost împiedicați prin diverse metode de reprezentanții instituțiilor de forță. Această guvernare nu merită să ne reprezinte. Jos PAS!”, a accentuat deputata PCRM, Diana Caraman.

Articole asemănătoare

Back to top button