fbpx

foto, video | Incident în timpul meciului Moldova-Turcia. Afișul imens întins pe unul din balcoanele stadionului Zimbru

Meciul de aseară dintre selecționata Moldovei și cea a Turciei, care a avut loc pe stadionul Zimbru din Chișinău, a fost marcat de un incident neobișnuit. Membrii comunității OccupyGuguță au venit cu un banner pe care era inscripționat „Tayyip, întoarce-ne profesorii înapoi”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Afișul l-au atârnat la balconul stadionului, de unde a fost observat de responsabilii din securitate, care l-au și demontat la nici cinci minute după ce a fost pus.

Cu referire la acest incident, deputatul din Blocul ACUM, Dumitru Alaiba, a scris pe contul său de Facebook că „unii oameni încă nu au acceptat ideea că trăim într-o țară liberă cu oameni, drepturile și libertatea cărora trebuiesc respectate”.

„Peste doar câteva minute oamenii au fost bruscați (așa-zisa securitate și „paza particulară”), bannerul li s-a smuls din mână, în cele mai bune tradiții ale unei dictaturi. Eu cred că unii oameni încă nu au acceptat ideea că trăim într-o țară liberă cu oameni, drepturile și libertatea cărora trebuiesc respectate.

Mesajul bannerului poate să placă sau nu. Regulamente pot fi diferite. Problema este în modul de a acționa, în atitudine și în respect față de dreptul oamenilor de a se exprima liber într-o țară liberă. Iar respectul se manifestă nu față de ideea care îți place și o agreezi, ci din contra – față de ideea care îți displace și îți este incomodă”, a scris el pe Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button