fbpx

foto, video | Doi ucraineni și un moldovean, cercetați pentru contrabandă valutară în Europa

Serviciul Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul Național de Investigații, au deconspirat o rețea infracțională cu activitate în contrabandă valutară, de la care au fost ridicați circa 400.000 de dolari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii ridicați se prezumă a fi aduși în Moldova din statele europene, însă fără ca să fie declarați la intrarea în țară, așa cum prevede legea. Fapta de contrabandă a fost deconspirată în joi, 17 noiembrie, la intrarea în țară prin Cahul. Au urmat mai multe percheziții în municipiul Chișinău, de unde au fost ridicate mai multe sume de bani, care totalizat cifrează circa 400.000 dolari americani, într-o schemă mai amplă de contrabandă de milioane de dolari americani.

În schemă au fost implicați trei bărbați. Figurantul principal este directorul companiei de transport din Orhei, cu vârsta de 60 de ani, care circula în calitate de pasager în mijlocul de transport vizat și care, intra în țară cu sumele de bani nedeclarate. Potrivit datelor din dosarul penal, banii erau ulterior livrați celorlalți doi bărbați de 26 și respectiv, 27 de ani, din Odesa, Ucraina.

În prezent, nu este cunoscut scopul folosirii ulterioare a banilor transportați în țară prin contrabandă. Banii ridicați urmează să fie indisponibilizați, iar procurorii PCCOCS vor determina necesitatea solicitării aplicării arestului preventiv în privința celor trei.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărirea penală continuă în vederea stabilirii tuturor aspectelor acestei infracțiuni, timp în care cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

Articole asemănătoare

Back to top button