fbpx

foto, video | Circa 40 de hectare de vegetație au ars aseară la Strășeni. Pompierii au luptat cu flăcările mai mult de trei ore

Un incendiu de vegetație s-a produs aseară la Strășeni. Flăcările au nimicit circa 40 de hectare, iar pompierii au luptat cu focul mai mult de trei ore.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform IGSU, apelul la Seviciul 112 a parvenit la ora 16:54. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri. Salvatorii au reușit localizarea arderii la ora 19:30, fără ca aceasta să se răspândească. Incendiul a fost lichidat complet la ora 20:13.

Nici o persoană nu a avut de suferit în urma arderii. Cauza și circumstanțele izbucnirii flăcărilor urmează a fi stabilite. Amintim că, ieri, s-a produs un alt incendiu, care a mistuit șase hectare de vegetație la Anenii Noi. 

În contextul Codului galben emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru perioada 22-23 ianuarie, salvatorii avertizează despre riscul izbucnirii incendiilor de proporții. În vederea prevenirii situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă cetățenii să respecte normele antiincendiare, în special la utilizarea focului deschis. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul și vegetația uscată în apropiere spațiilor forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a evita incendiile și extinderea acestora.

Articole asemănătoare

Back to top button