fbpx

foto | Un tânăr a ajuns de la plimbare direct la Spitalul de Urgență. Ochi însângerați, buza spartă și dinții distruși din cauza… unei biciclete

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost spitalizat în stare gravă la terapie intensivă, după ce el și prietenul său ar fi fost bătuți cu bestialitate în parcul Catedralei de către șapte indivizi în stare de ebrietate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul s-a produs joi seara, în jurul orei 23:00. Băiatul, împreună cu un amic, făceau o plimbare pe biciclete atunci când calea le-ar fi fost întretăiată de șapte indivizi. Aceștia le-ar fi cerut să le cedeze unitățile de transport, lucru pe care băieții l-ar fi refuzat. Prin urmare, unul dintre bicicliști ar fi fost bătut și lăsat să zacă la pământ, în timp ce colegul său ar fi scăpat cu lovituri mai ușoare, reușind să fugă. Forțele de ordine și ambulanța au fost chemate de martorii oculari.

Poliția i-a reținut în scurt timp pe presupușii agresori care s-au dovedit a fi studenți la o instituție de învățământ superior. După ce au fost audiați de către ofițerul de urmărire penală, cei șapte au fost eliberați pe motiv că „nu prezintă pericol pentru societate”. Pe marginea cazului a fost pornit un dosar penal pentru huliganism, relatează anticorupție.md.

Conform mărturiilor tatălui unuia dintre băieți, el și soția lui s-au deplasat la spital după ce au fost telefonați de către fecior. Acesta le-a spus doar că a fost bătut și că se află în ambulanță. Ajunși la destinație, părinții spun că au fost șocați de indiferența cu care au fost tratați băieții. În ciuda faptului că unul dintre ei avea ochii însângerați și nu îi putea deschide, buza spartă și dinții distruși, medicul de gardă nu ar fi inițiat o intervenție.

Bărbatul mai relatează că: „După aproximativ 40 minute de aşteptare, deoarece nu se lua nici o atitudine, am fost nevoit să ridic vocea şi să insist să fie acordat ajutor şi să se facă investigaţiile necesare, pentru că în așa situaţii orice clipă e importantă pentru a salva viaţa, iar ei în loc să se ocupe de pacient au chemat poliţia, motivând că eu sunt agresiv. Ulterior, la faţa locului a sosit un echipaj de poliţie care a constatat că nu este nici o agresiune din parte mea, ci din contra, medicii au avut un comportament neadecvat şi iresponsabil. Astfel, abia aproximativ peste o oră după ce a fost adus cu ambulanţa, la insistenţa noastră, a fost făcută tomografia”.

Potrivit presei, Afanasie Terente, șeful IP Buiucani, a declarat că: „Cazul este documentat de către organul de anchetă al IP Buiucani. În aceeași seară bănuiții au fost identificați și escortați la IP Buiucani unde au fost audiați”.

Cu toate acestea, tatăl victimei afirmă că făptașii nu ar fi fost reținuți, ci eliberați chiar în acea seară.

Foto: anticoruptie.md

Articole asemănătoare

Back to top button