fbpx

foto | Tinerii din Moldova vor fi ascultați! A fost lansat un sondaj care să determine provocările pe care le întâmpină aceștia

Rețeaua Națională a Consiliilor Locale de Tineret, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a lansat un sondaj de opinie publică în rândul tinerilor. Chestionarea va ajuta în stabilirea necesităților și provocărilor cu care se confruntă aceștia. Datele vor fi utilizate în elaborarea planurilor locale de dezvoltare a sectorului de tineret.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul procesului de identificare a necesităților lor, vor fi chestionați tineri cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani din 23 de unități teritorial administrative ale țării. Sondajul cuprinde întrebări din diferite domenii de interes general, precum:

  • Autopercepţia şi orientările valorice ale tinerilor;
  • agrement şi petrecerea timpului liber;
  • educație şi formare;
  • starea de sănătate a tinerilor;
  • angajarea în câmpul muncii,
  • comportament deviant/cu risc pentru viață și sănătate;
  • participarea tinerilor la luarea deciziilor în localitate.

Ancheta sociologică va fi realizată dintr-o perspectivă cu o abordare larg participativă, responsabilă, transparentă, nediscriminatorie și va asigura diversitatea celor chestionați. Ca urmare a sondajului, va avea loc colectarea rezultatelor și evaluarea ulterioară a acestora.

Rezultatele sondajului vor constitui baza elaborării recomandărilor Consiliilor Locale ale Tinerilor privind planul de acțiuni și bugetul APL pe componenta tineret. Așadar, răspunsurile tinerilor vor impulsiona formularea unor politici publice locale relevante sectorului de tineret.

RNCLTM este o organizație a tinerilor, constituită din Consiliile Tinerilor la nivel raional/municipal și care deține funcție reprezentativă în raport cu Autoritățile Publice Centrale, structurile neguvernamentale republicane și internaționale. Pentru mai multe detalii despre activitatea Rețelei, accesați pagina de Facebook a organizației.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button