fbpx

foto | Tentativă de evadare ca în filme, la Lipcani: Doi deținuți au început să sape un tunel în zidul închisorii

Doi deținuți din Penitenciarul nr.2 – Lipcani, condamnați pentru crime împotriva proprietății și grup criminal organizat, au început să sape un tunel în zidul închisorii cu intenția de a evada. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), indivizii, ambii în vârsta de 22 de ani, au apucat să sape doar câțiva metri adâncime sub gardul de protecție din spatele penitenciarului. Planurile le-au fost date peste cap destul de repede, datorită reacționării prompte a administrației.

Funcționarii instituției i-au reținut în flagrant în seara zilei de ieri, la ora 22:30, în baza unor informații preliminare. La deținuți au fost depistate obiecte ascuțite, improvizate pentru a săpa tunelul.

Despre acest caz conducerea instituției a informat poliția și Procuratura, iar ANP a declanșat o anchetă internă pentru a stabili circumstanțele cauzei.

Deținuții riscă să fie condamnați suplimentar pentru evadare din locurile de detenție, infracțiune care prevede pedeapsa cu închisoare de până la trei ani.

Foto: anp.gov.md

Articole asemănătoare

Back to top button