fbpx

foto | Ședința Guvernului a avut loc, însă fără „ochii” presei. Mesajul lui Dodon după întrunire

Deși au anunțat mai devreme că prima ședință a fost amânată, se pare că întrunirea noilor miniștri – totuși – a avut loc. Cu toate acestea, la ea nu au avut acces și jurnaliștii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Constatăm acest lucru după o postare recentă făcută de Igor Dodon. La fel, de ieri, a fost anunțat că la prima ședință a Guvernului condus de Chicu va fi prezent și președintele țării.

Iată mesajul șefului statului după întrunirea cu ușile închise:

„În primele ore ale dimineții, în Casa Guvernului, am avut o întrevedere cu prim-ministru și miniștrii din noul Guvern. I-am felicitat cu ocazia numirii lor în funcțiile de răspundere și le-am urat succese întru binele poporului Republicii Moldova. Am reiterat faptul că acest Guvern este primul din ultimii 20 de ani care a fost votat fără a fi creată o majoritate parlamentară și votat cu un număr record de deputați după anul 2001. Nu este creată o majoritate politică dar este o platformă parlamentară social-economică.

Ieri am propus o foaie de parcurs și i-am rugat pe miniștri să o examineze și să vină cât mai rapid cu unele propuneri concrete. Sunt câteva subiecte care trebuie urgent discutate și pe care propun să le abordăm săptămâna viitoare la ședința Consiliului Suprem de Securitate: reforma justiției, pregătirile de sezonul rece al anului și livrarea gazelor, situația privind securitatea cetățenilor și criminalitatea.

Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent – atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămână.

Totodată, i-am îndemnat pe membrii noului Executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni.

I-am asigurat pe miniștri de faptul că Administrația Președintelui și deputații care le-au acordat vot de încredere le va oferi sprijinul necesar pentru a desfășura o activitate eficientă”, a scris Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button