fbpx

foto | Premieră pentru Moldova: O grădiniță de tip sanatorial a fost deschisă la Orhei. Dispune de sală de sport, bazine și cameră salină

Prima grădiniță de tip sanatorial din țară a fost dată în exploatare astăzi la Orhei. Aceasta va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Instituția preșcolară se află în sectorul Bucuria. Aceasta are 6 grupe cu capacitatea de 150 de locuri, dar la moment sunt instituționalizați doar 130 de copii. Aici vor activa 20 de angajați, dintre care 8 educatori, un conducător muzical, iar în curând vor mai lucra un logoped și un psiholog pentru copii.

Grădinița dispune de camere saline, bazine, dar și o sală de sport. Renovarea acesteia face parte dintr-un proiect de modernizare a învățământului preșcolar din municipiu, informează Primăria Orhei.

Autoritatea publică precizează că anterior a fost deschisă o altă grădiniță cu condiții unice în țară, trotuarul din jurul acesteia fiind dotat cu sistem de încălzire. La fel, a fost schimbat și modul de alimentare a copiilor, iar în prezent micuții servesc masa în baza unui sistem de tip catering.

  

Articole asemănătoare

Back to top button