fbpx

foto | Resturile unei rachete au fost descoperite într-un sat din nordul R. Moldova. Precizările autorităților

O patrulă a Poliției de Frontieră (IGPF) a descoperit, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 14 ianuarie, în zona sectorului de frontieră Larga, raionul Briceni, resturile unei rachete provenită din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Anunțul a fost făcut de către Ministerul de Interne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din cauza bombardamentelor asupra Ucrainei, IGPF a pus în aplicare planul de contingență și a sporit numărul patrulelor de poliției pe zona de frontieră cu Ucraina, cu observarea spațiului aerian și a fâșiei verzi de frontieră cu Ucraina.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat serviciul de urgență 112, precum și echipele Bombteh ale Inspectoratului General de Poliție (IGP). De asemenea, a fost anunțată și procuratura raionului Briceni. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Poliția de Frontieră asigură perimetrul și pregătesc asistența pentru echipele de investigare și verificare ale Bombteh IGP și ale procuraturii.

Este cel de-al treilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamentele asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova.

Foto: MAI
Foto: MAI

Amintim că în data de 5 decembrie, într-o livadă din apropierea orașului Briceni, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost identificat de o patrulă a Poliției de Frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de luni, 5 decembrie, și-au intensificat gradul de atenție.

Un accident similar s-a întâmplat luni, 31 octombrie, atunci când Rusia a lansat mai multe rachete în Ucraina. Una dintre acestea a fost doborâtă de sistemul de apărare ucrainean și a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat atunci că nu au fost raportate victime, dar casele unor localnici au rămas cu geamurile sparte.

Articole asemănătoare

Back to top button