fbpx

foto | Palmaresul Republicii Moldova s-a îmbogățit cu trei medalii de aur. Echipa Națională este campioană a Olimpiadei Mondiale de Robotică

Echipa Națională de Robotică a Moldovei este campioana celei de-a treia ediții a Olimpiadei Mondiale specializate „FIRST Global Challenge – 2019”. Cei șase membri a echipei au concurat alături de selecționatele altor 190 de țări și au reușit să-și adjudece trei medalii de aur.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ediția din acest an a competiției s-a desfășurat cu tematica „Ocean Opportunities” (tr. red. Oportunitățile Oceanului), iar sarcina echipelor a fost să simuleze curățarea oceanelor de poluanți solizi de diferite dimensiuni, reprezentați de mingi din cauciuc. Roboții participanților au concurat în cadrul a nouă runde, scopul final fiind acumularea unui număr cât mai mare de puncte. Echipele au putut face față acestei provocări doar prin conjugarea forțelor și coordonarea strategiilor de joc.

Adversarii au fost depășiți de tinerii ingineri moldoveni, deoarece aceștia au demonstrat cunoștințe complexe în domeniu, gândire strategică, voință enormă și spirit de echipă pentru soluționarea problemelor globale. Pe parcursul evoluției dar și pregătirii lor, au fost ghidați de mentorii Florin Cazac și Veronica Eșanu.

„Încă de acasă eram siguri că robotul nostru poate atinge cele mai înalte rezultate. Sunt extrem de fericit că efortul nostru a fost recunoscut în fața lumii întregi și am reușit să facem Moldova vizibilă pe harta tinerelor talente în inginerie”, spune Cristian Comendant, membru al echipei naționale de Robotică

Încântat de rezultatul tinerilor a fost și Președintele Fundației U. S. FIRST, Dean Kamen, inginer și inventator prolific, care a menționat că „Acești tineri vor moșteni lumea noastră și este foarte important ca ei să conștientizeze puterea tehnologiei și colaborării pentru rezolvarea problemelor globale. La FIRST Global Challenge nu folosim copiii ca să construiască roboți, ci prin intermediul roboților „construim” copiii.”

Foto: Echipa Națională de Robotică

Articole asemănătoare

Back to top button