fbpx

foto | Obiecte meșteșugărești, port național și „Pomul Vieții”. Cum vrea să surprindă R. Moldova la Expoziția Mondială de la Dubai

Republica Moldova participă în perioada 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022 cu un pavilion național la Expoziția Mondială de la Dubai. La nivel internațional expoziția constituie o platformă unică de prezentare a celor 192 de țări participante într-un singur spațiu cu implicarea sectoarelor guvernamentale și de afaceri, iar vizitatorii vor putea explora țările participante fără a călători în acestea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul evenimentului, Republica Moldova participă cu un pavilion național cu o suprafață de 393 de metri pătrați iar conceptul implică promovarea țării noastre pe arena internațională prezentând cultura și tradițiile, industria agroalimentară, cele mai de succes modele de afaceri, precum și utilizarea tehnologiilor informaționale în promovarea profilului țării în exterior.

În pavilion sunt expuse haine naționale, obiecte meșteșugărești, precum și proiecții despre procesul de producere a vinului în mod tradițional, panouri informative și prezentări ale economiei naționale și oportunităților investiționale. Pavilionul este dedicat Brandului de țară „Pomul Vieții” care relatează despre Moldova din perspectiva zonelor: „Discover”, „Taste”, „Invest”, „Craft and Wine”.

Totodată, producătorii moldoveni vor avea ocazia să participe la evenimente economice care se vor desfășura în cadrul Expo Dubai la întrevederile B2B și să exploreze piețe de desfacere noi.

În cadrul expoziției, se va desfășura Ziua Republicii Moldova pe data de 3 martie 2022 prin organizarea unui concert cu artiști locali, prezentarea diversității gastronomice naționale, organizarea unei delegații oficiale și ale altor evenimente conexe.

Conform estimărilor organizatorilor, expoziția mondială de la Dubai va fi vizitată de circa 25 de milioane de persoane, dintre care 70% – vizitatori de peste hotarele ţării gazdă. Este a patra participare a țării noastre la un eveniment de o astfel de amploare. Anterior, Republica Moldova a participat la expozițiile mondiale de la Hanover, Germania (2000), Shanghai, Republica Populară Chineză (2010) și la Milano, Italia (2015).

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button