fbpx

foto | Oaspeți speciali la Parlament. Motivul pentru care mai mulți deputați și angajați au venit cu copii la ședința plenară

Mai mulți deputați și angajați ai Parlamentului au venit astăzi cu copiii la muncă. Gestul, în semn de solidaritate, a fost făcut pentru a susține votarea în prima lectură a unui proiect de lege care să faciliteze deschiderea creșelor în cadrul companiilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Avem oaspeți deosebiți, speciali și dulci. Salutăm prezența lor în plenul Parlamentului”, a menționat președintele Legislativului, Igor Grosu.

Micii participanți la flash-mobul din plenul Parlamentului au purtat pancarte cu mesajele: „Avem novoie de locuri de muncă prietenoase părinților”, „Vrem să creștem împreună cu părinții”, etc.

Ideea acțiunii însă nu a fost pe placul opoziției care susține că „nu era necesar să arătăm cât de tare susținem acest proiect, aducând aici copii și punându-i în pericol”, susține Zinaida Greceanâi.

„Acțiunea noastră este de solidarizare cu toți părinții care vin la serviciu cu copii. Vedem în fiecare zi părinți care se rup în fiecare zi între grădiniță, școală și nu au cu cine lăsa copiii”, a spus în replică deputata Marina Morozova care a venit cu bebelușul la Parlament.

Potrivit proiectului care a fost susținut de 81 de deputați, părinții care au copii cu vârsta de până la 3 ani vor putea reveni mai rapid la serviciu, având posibilitatea de a beneficia de servicii de îngrijire a copiilor, asigurate de angajator.

Astfel, angajatorii vor putea oferi salariaților servicii alternative de îngrijire a copiilor, suplimentare celor oferite de către stat, cu suportarea cheltuielilor aferente din mijloacele proprii.

Potrivit autorilor, proiectul are menirea de a asigura un echilibru între necesitățile, drepturile și interesele salariaților cu copii, cu vârsta până la trei ani, și ale angajatorilor, dar și să asigure reconcilierea vieții profesionale cu cea de familie. Proiectul urmează a fi examinat în plenul Parlamentului, în lectura a doua.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button