fbpx

foto | Metalul care va fi scos din clădirea Filarmonicii Naționale va fi comercializat. Unde vor merge banii? 

Metalul care urmează să fie scos din clădirea avariată a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi comercializat, iar banii vor reveni pe conturile Filarmonicii. Decizia a fost luată azi, în cadrul unei noi ședințe a grupului de gestionare a situației în urma lichidării incendiului din 24 septembrie. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), ședința a fost prezidată de șeful IGSU, general-maiorul Mihail Harabagiu. În cadrul acesteia au participat reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Ministerului Economiei și Infrastructurii, Ministerului Apărării, Inspecția de Stat în Construcții, Agenția Supraveghere Tehnică, autoritățile publice locale, dar și directorul Filarmonicii Naționale.

La ședință, membrii grupului de lucru au vorbit despre obiectivele care urmează să fie realizate, în special despre procesul de demontare a părții avariate a edificiului, dar și despre evacuarea deșeurilor.

Totodată, s-a luat decizia ca metalul care va fi scos din clădirea avariată va fi comercializat, iar banii vor reveni pe conturile Filarmonicii în calitate de beneficiar. Generalul-maior Mihail Harabagiu a atras atenția asupra respectării stricte a tehnicii securității în cazul muncitorilor responsabili de lucrările de demontare, pentru evitarea situațiilor de risc în procesul efectuării activităților.


Recent, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, au început lucrările de demontare a deșeurilor și a materialelor constructive deteriorate în urma incendiului din luna septembrie a acestui an.

Amintim că, pe 24 septembrie, la Filarmonica Națională a izbucnit un incendiu de proporție. Flăcările ar fi pornit de la anexa unui acoperiș. Potrivit informațiilor preliminare publicate de autorități, a fost afectată o suprafață de aproximativ 3500 de metri pătrați.

Articole asemănătoare

Back to top button