fbpx

foto | Laura Codruţa Kövesi, în vizită la CNA: Aveţi tot sprijinul Parchetului European

Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu s-a întâlnit cu Laura Codruța Kövesi, procurora-șefă a Parchetului European şi Marius Bulancea, șef de Unitate la Parchet, aflaţi într-o vizită de lucru la Chișinău, pentru a discuta despre perspectivele unei agende de colaborare cu instituția europeană, la investigarea corupţiei în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Întrevederea a avut loc la CNA, într-un format extins, cu participarea şefilor de la Serviciul de informaţii şi securitate, Agenţia naţională de integritate, Serviciul prevenirea şi combaterea spălării banilor, dar și Inspectoratul general al poliţiei, Serviciul protecţie internă şi anticorupţie şi Inspectoratul general al poliţiei de frontieră.

În cadrul discuţiilor, Iulian Rusu a menţionat că în luptă împotriva corupţiei este esenţială sinergia eforturilor tuturor autorităților care asigură supremaţia legii în Republica Moldova, iar pentru a avansa în investigarea cazurilor de corupție mare şi în identificarea și recuperarea activelor transferate peste hotarele ţării, avem nevoie de colaborarea cu procurorii din alte jurisdicții.

„Am ferma convingere că împreună putem identifica cele mai eficiente metode de luptă împotriva corupției, pentru a securiza parcursul european al ţării”, a declarat directorul CNA.

Mesajul transmis de către șefa Parchetului European șefilor autorităților anticorupție, prezente la eveniment, a fost unul de deschidere și susținere în eforturile instituțiilor naționale de luptă împotriva corupției. Doamna Kövesi a menționat că:

„Demararea unor anchete comune ar demonstra că există dorinţă, curaj şi determinare din partea autorităților în lupta împotriva corupţiei sub toate aspectele ei. Aveţi de muncit mult pe măsură ce înaintaţi în parcursul european, mai cu seamă că urmează să supravegheaţi şi utilizarea de către Republica Moldova a fondurilor europene. În acest sens, aveți tot sprijinul Parchetului European”.

Opinia a fost susţinută de reprezentanţii instituţiilor de drept de la masa de discuţii, care au spus că îşi doresc o colaborare cu prima instituție de urmărire penală la nivelul UE, pentru a impulsiona procesul de eradicare a corupţiei în Republica Moldova.

Foto: CNA

Articole asemănătoare

Back to top button