fbpx

foto | Igor Grosu, după vizita în orașele ucrainene distruse de ruși: „Ceea ce am văzut acolo a fost oripilant”

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Kiev, fiind primit de către omologul său ucrainean, Ruslan Stefanchuk. Oficialul moldovean a reiterat solidaritatea Republicii Moldova, condamnând cu fermitatea agresiunea militară a Rusiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Igor Grosu a vizitat și orașele care au suferit de pe urmă rușilor precum Bucea, Gastomel și Irpin.

„Am fost astăzi și în orașele Bucea, Gostomel și Irpin și ceea ce am văzut acolo a fost oripilant. Războiul trebuie oprit, iar crimele de război investigate și pedepsite. Astăzi, în fața întregii lumi, Ucraina este o întruchipare a curajului și a determinării de a-și apăra valorile și dreptul de a-și alege viitorul”, scrie președintele Parlamentului pe pagina sa de Facebook.

Șeful Legislativului a anunțat și despre disponibilitatea Republicii Moldova de a detașa în Ucraina geniști, pentru a determina teritoriile minate.

„Am anunțat partea ucraineană și despre disponibilitatea noastră de a detașa în Ucraina un contingent de geniști pentru deminarea teritoriului minat, astfel ca populația civilă să se simtă în siguranță. Din prima zi de război, Republica Moldova este alături de Ucraina și cetățenii săi care fug din calea urgiei. Aproape jumătate de milion de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar 100 de mii de refugiați se află actualmente în țara noastră, dintre care jumătate sunt copii”, a mai menționat Grosu.

Totodată, Igor Grosu anunță despre pregătirea unui nou ajutor umanitar cu produse medicale care vor ajunge în Ucraina.

„Guvernul Republicii Moldova a acordat ajutor umanitar în mărime de circa 1.2 milioane de euro regiunilor Vinița și Odesa. Este în pregătire următorul pachet umanitar cu produse medicale (medicamente și echipamente).
De asemenea, Republica Moldova se află în deplină conformitate cu sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională împotriva Rusiei”, a mai adăugat șeful Legislativului.

Foto: Igor Grosu via Facebook

Foto: Igor Grosu via Facebook

 

Articole asemănătoare

Back to top button