fbpx

foto | Cutia de 360 de euro urma coste 800 peste Prut. Șase indivizi, reținuți după ce ar fi ascuns țigări și bărci gonflabile într-un microbuz

Un microbuz cu 179 de cutii de țigări de marca Ashima, fără timbru de acciz, a fost reținut la Cahul. În vehicul au fost depistat inclusiv bărci gonflabile, dar și dispozitive pentru umflarea lor rapidă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Operațiunea a fost desfășurată de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOS), în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021.

Marfa ar fi urmat să fie transportată ilegal în România, prin eludarea posturilor vamale. Conform informațiilor operative, acest tip de țigarete este preluat din regiunea transnistreană, la un preț de aproximativ 360 de euro pentru o cutie, iar în România poate fi comercializat la cu 800 de euro.

În cadrul operațiunii, au fost identificate și reținute șase persoane, acestea fiind bănuite că ar fi fost implicate nemijlocit în transportarea mărfurilor de contrabandă. Potrivit legii, suspecții riscă să petreacă cel mult 10 ani în pușcărie dacă li se va demonstra vina.

Foto: SIS

 

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button