fbpx

foto | Cum va arăta noul pod de autostradă între România şi R. Moldova

Cel mai mare pod nou care urmează să fie construit peste Prut va fi cel care va lega orașul Ungheni din Republica Moldova cu localitatea Ungheni din România, tot el asigurând conexiunea Republicii Moldova cu viitoarea autostradă A8 din România, care va conecta orașul Târgu Mureș cu Iași și Ungheni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritățile din România au publicat mai multe informații și imagini, în special despre podul de la Ungheni, iar astfel putem vedea cum va arăta noul pod de autostradă peste Prut. Acest pod va avea lățimea necesară pentru două benzi de circulație pe fiecare sens, deși e probabil ca marcajele să direcționeze circulația pe o singură bandă între cele două puncte de control al frontierei.

Podul va beneficia de întreaga infrastructură auxiliară a unui pod de autostradă, de la separare pe sensuri și bariere, până la iluminare modernă și un strat asfaltic civilizat.

Această prezentare necesită JavaScript.

Astfel, odată cu noul pod, distanța de la Ungheni la Iași ar fi de circa 22 km, chiar fără a lua în calcul traseul mai direct al viitoare autostrăzi A8. Și, dacă în prezent drumul din Chișinău spre Iași, prin Ungheni și vama Sculeni, are 151 de km, după construcția podului ar constitui 133-135 km, ceea ce ar putea reduce timpul de deplasare de la aproximativ trei ore până la două ore, transmite PiațaAuto.md.

Articole asemănătoare

Back to top button