fbpx

foto | Cu cască și vestă reflectorizantă. Președinta Maia Sandu, zărită pe un șantier din nordul țării

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat alături de ambasadorul Uniunii Europene (UE), Janis Mazeiks și cu reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, la inaugurarea oficială a lucrărilor de modernizare și de extindere a rețelei de aprovizionare cu apă a municipiului Edineț, proiect finanțat din fonduri europene.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șefa statului a vizitat șantierul unde deja au început lucrările de renovare a rețelei de apă și a discutat cu oamenii care muncesc acolo.

„Rețeaua modernizată de aprovizionare va aduce apă potabilă de calitate în locuințele, școlile, grădinițele, spitalele și instituțiile din Edineț. Astfel, peste 18 mii de locuitori din nordul țării vor avea apă bună la robinet datorită acestui proiect”, scrie președinta pe pagian sa de Facebook.

Totodată, șefa statului a mulțumit Uniunii Europene și Germaniei pentru sprijinul financiar oferit pentru proiectele din Edineț, dar și din multe alte localități ale republicii.

„Noi vom continua să identificăm și să valorificăm resurse pentru investiții în infrastructură, astfel încât asemenea proiecte de dezvoltare să fie realizate în toate regiunile țării. Condițiile bune de trai în sate și orașe, alături de locurile de muncă bine plătite, sunt șansa noastră ca oamenii să rămână acasă și să contribuie la prosperarea comunităților și a țării noastre”, a conchis Maia Sandu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button