fbpx

foto | Chișinău: 10 de troleibuze clasice au fost lansate vineri pe rută. Cum arată unitățile de transport „de ultimă generație”

10 de troleibuze clasice au fost lansate astăzi pe rutele municipale de transport, anunță Primăria municipiului Chișinău. Potrivit municipalității, unitățile de transport sunt de tip AKSM, de ultimă generație, noi, fabricate la uzina din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al Î.M. „RTE Chișinău”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Troleibuzele noi din Belarus dispun de sisteme de aer condiționat, de supraveghere video în interior și prize USB destinate călătorilor pentru încărcarea dispozitivelor electronice.

Unitățile de transport au blocurile optice pe bază de LED și oglinzi cu reglaj electric, dar și podea joasă, cu platformă retractabilă, pentru accesul utilizatorilor de scaun rulant.

De la începutul anului curent au fost lansate pe rute 20 de troleibuze noi asamblate la Chișinău. Potrivit primarului Ion Ceban, municipalitatea își propune astfel să diminueze riscurile privind infecția COVID-19 transportul în comun.

Amintim că, în primele 3 luni ale anului curent, pe străzile capitalei au fost puse în circulație 5 troleibuze noi articulate, produse în Belarus, 10 troleibuze clasice AKSM, 5 troleibuze articulate cu parcurs, de model Solaris, achiziționate din Riga și 10 troleibuze clasice cu parcurs, de model Skoda.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button