fbpx

foto | Cetățenii pot anunța autoritățile despre problemele orașului printr-o platformă online. Cum funcționează aceasta?

Autoritățile anunță că platforma eu.chisinau.md a devenit funcțională. Prin intermediul acesteia, locuitorii orașului pot anunța autoritățile despre problemele existente în Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Actualmente, pe pagina web menționată pot fi expediate sesizări referitoare la comerțul și construcțiile neautorizate, semafoarele sau dispozitivele de iluminat nefuncționale, drumurile stricate, prezența gropilor sau lipsa semnelor rutiere, salubrizarea orașului, ilegalitățile și problemele de pe teritoriul parcurilor și spațiilor verzi, dar și despre prezența maidanezilor.

Cei care vor să anunțe Primăria despre existența unei anumite probleme trebuie să acceseze platforma și să se logheze prin e-mail sau cu ajutorul paginilor de pe rețelele de socializare. Ulterior, este necesar ca persoanele care sesizează autoritățile să aleagă categoria corespunzătoare, să indice adresa unde au depistat problema și să descrie pe scurt neregula. Acestea poate adăuga fotografii, iar înainte de a expedia informația pot solicita ca anunțul lor să fie unul anonim.

În același timp, platforma permite vizualizarea sesizărilor la care se lucrează, celor care au fost soluționate, dar și celor amânate.

Administrația publică locală precizează că portalul a fost lansat, în regim de testare, în luna decembrie a anului trecut. Atunci existau doar modulele referitoare la semafoare și salubrizare, iar actualmente au fost adăugate și restul categoriilor.

Articole asemănătoare

Back to top button