fbpx

foto | Cei mai buni sportivi ai anului 2020, în versiunea jurnaliștilor din Republica Moldova

Anastasia Nichita (lupte feminine) și Victor Sterpu (judo) au devenit laureații premiilor oferite de Asociaţia Presei Sportive din Moldova la categoria „Cel mai bun sportiv al anului (feminin/masculin)”. În cadrul evenimentului desfășurat luni, 18 ianuarie, au fost oferite premii pentru mai multe categorii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În 2020, Anastasia Nichita a devenit campioană europeană printre senioare și învingătoare în cadrul Cupei Mondiale.

Judocanul Victor Sterpu s-a remarcat, în 2020, cu două realizări de-a dreptul inedite pentru sportul autohton: a cucerit de două ori trofeul continental suprem, la Under-23 și la seniori, în același timp devenind primul reprezentant al Republicii Moldova care s-a impus la un Campionat European de judo printre seniori.

În top 10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova în anul 2020, în viziunea jurnaliștilor sportivi, au intrat, în ordine crescătoare, următorii atleți: Radu Albot, tenis, top-100 ATP ranking; Petru Pelivan, judo, distincția de bronz la Grand Slam Budapesta; Mariana Eşanu-Cherdivară, lupte feminine, argint la Cupa Mondială; Mihail Sava, lupte libere, locul III la Campionatul European; Stepan Dimitrov, taekwondo WT, medalia de bronz la Campionatul European pe categorii olimpice; Serghei Tarnovschi, canoe, câștigător la Cupa Mondială; Andrian Mardare, atletism, învingător în cadrul Campionatului Balcanic la aruncarea suliței; Denis Vieru, medaliat cu bronz la Campionatul European de judo.

Totodată, distincția „Cea mai bună echipă a anului” i-a revenit Clubului de fotbal Petrocub Hânceşti, deţinător al trofeului Cupa Moldovei Orange 2020.

Premiul la nominalizarea „Tinere talente” i-a revenit lui Ilie Argatu, campion european printre cadeţi la box, iar luptătorul UFC (Ultimate Fighting Championship) Alexandr Romanov a fost declarat cel mai bun în categoria „Probe neolimpice”.

La nominalizarea „Cel mai bun antrenor”, titlul de laureat le-a revenit tehnicienilor Tudor Cîrlan (lupte feminine) și Valeriu Duminică (judo).

La eveniment au fost participat oficiali, sportivi și președinți de federații sportive.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button