fbpx

foto | Caz bizar într-un bloc din capitală. Au fost înregistrate trei incendii într-o singură seară: Reacția poliției

Situație bizară într-un bloc locativ din capitală. În doar o singură seară au avut loc trei incendii. Locuitorii au fost alarmați de flăcările care au cuprins: un cărucior, un covor și – în al treila caz – niște scânduri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit unei postări făcute pe Facebook, ei nu au solicitat intervenția pompierilor, pentru că reușeau la timp să stingă focul. Totuși, localnicii au chemat la fața locului polițiștii care – conform spuselor – nu ar fi acordat prea mare atenție celor întâmplate.

„În jurul orei 15:00 a avut loc iarăși incendierea unui cărucior. O doamnă s-a dus acasă să hrănească și să culce copilul, căruciorul l-a ridicat sus și l-a lăsat la ușă, a intrat în casă și peste câteva minute cineva a dat foc căruciorului, pompierii nu au fost chemați deoarece a stins o vecină focul. A fost chemată poliția care a dat din umeri că n-au ce ne face, oamenii au cerut protecție (o patrulă), s-a răspuns că cine suntem noi ca să fim păziți.

În jurul orei 23:00 cineva a incendiat un covor, în holul de la etajul doi din scara de ieșire de rezervă, acolo erau puse la uscat niște haine, oamenii au stins flăcările… Eu i-am chemat pe polițiști, ei au venit la fața locului, nici nu s-au ridicat să vadă unde a avut loc incendiul, au dat din umeri și au spus că nu ne pot ajuta cu nimic, noi am cerut o patrulă să ne supravegheze acea noapte la care el s-a râs și a spus că carabinieri lucrează doar pina la ora 23:00 și au plecat. Câțiva bărbați au rămas afară să mai supravegheze, inclusiv și soțul meu – a intrat în casă la ora 01:13.

La 01:40 au fost aprinse deja niște scânduri la etajul nostru (4), norocul nostru că doamna la ușa căreia s-a dat foc nu dormea,a simțit fumul și a reușit să stingă focul. Iarăși chemăm poliția, lumea speriată, polițistul de sector – „noi suntem de la poliție, dar nu putem să vă ajutăm cu nimic.

Asta să înțelegem, că așteptăm până ce va da foc la toată clădirea să fie victime și atunci se va apuca cineva de lucru, să-ți fie frică să dormi în propria casă cu gândul că nici poliția nu te poate ajuta cu nimic, iar cel ce se joacă cu viețile oamenilor stă și râde și cine știe ce planuri are el pe viitor… Noi ce să facem?”, se arată în postare.

ZUGO a contactat ofițera Direcției de Poliție din mun. Chișinău. Aceasta ne-a comunicat că va reveni mai târziu cu o reacție și precizări în acest caz.

Articole asemănătoare

Back to top button