fbpx

foto | Au prins 200 de kg de pește într-o noapte: Doi locuitori ai raionului Cahul, amendați pentru că pescuiau ilegal în apele de frontieră

Polițiștii de frontieră din Cahul au surprins doi locuitori ai satului Crihana Veche în timp ce pescuiau ilegal pe lacul Manta. Până la reținerea acestora, tinerii au reușit să prindă circa 200 de kg de pește de diferite specii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe 29 septembrie, după miezul nopții, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cahul a observat o barcă pe apele lacului Manta. Mijlocul de transport a fost depistat cu ajutorul dispozitivelor speciale de termoviziune. Periodic, două persoane aflate în ambarcațiune aruncau și scoteau plase din apă. Acțiunile acestora au fost monitorizate și spre dimineață, iar – odată cu ieșirea la mal – polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea și documentarea lor.

La fața locului au fost legitimați doi locuitori ai satului Crihana Veche, care aveau în barcă 24 de plase de pescuit cu o lungime totală de 2400 de metri și aproximativ 200 de kilograme de pește de diferite specii și dimensiuni. Potrivit estimărilor, aceștia au cauzat statului un prejudiciu de peste 90.000 de lei.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, pescarii au fost amendați cu câte 12 unități convenționale. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul pentru Protecția Mediului Cahul, iar cei doi urmează să răspundă și pentru braconaj piscicol.

Foto: Poliția de Frontieră

Articole asemănătoare

Back to top button