fbpx

foto | A început renovarea drumurilor secundare. Echipa lui Ilan Șor continuă lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere la Orhei

După finalizarea renovării străzilor principale din Orhei, echipa lui Ilan Șor din administrația municipiului a demarat reabilitarea drumurilor secundare. Chiar dacă acest obiectiv urma să fie început în 2021, lucrările pe arterele Codreanca și Codru se află pe ultima sută de metri, iar alte câteva trasee sunt în curs de reparație.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pe strada Codreanca, care are o lungime de 620 de metri, drumarii din Orhei au așternut asfalt pe o suprafață de 3410 metri pătrați. Anterior, pe această porțiune nu ajungea transportul public, astfel că, după renovare, autoritățile din Orhei au dispus extinderea unei rute.

În fază finală se află și lucrările de renovare pe strada Codru, unde a fost turnat asfalt fierbinte pe o suprafață de aproape 1500 de metri pătrați. Drumarii au reabilitat și accesele către toate casele de locuit de pe străzile Codreanca și Codru, fiind reabilitate și toate trotuarele.

Între timp, pe alte câteva străzi muncitorii continuă lucrările de reabilitare. Este vorba despre arterele Tineretului, Decebal, dar și despre străzile cuprinse pe tronsonul Călărași-Nicolae Milescu Spătaru.

În acest an, echipa lui Ilan Șor din Primăria Orhei a renovat toate străzile principale din municipiu. Lucrările au demarat în luna mai și s-au finalizat la sfârșitul verii. Deputatul și autoritățile locale și-au luat angajamentul să renoveze în 2021 toate străzile secundare din Orhei și curțile blocurilor de locuit.

În ultimii cinci ani, din momentul venirii la putere în Orhei a echipei lui Ilan Șor, investițiile bugetare locale în proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere au crescut de cinci ori. Toate lucrările sunt realizate de întreprinderea municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button