fbpx

foto | A fost prezentată Strategia de dezvoltare a raionului Orhei: Toate localitățile urmează a fi reconstruite integral

Toate localitățile din raionul Orhei, sau câte 12-14 pe an, vor fi reconstruite integral, în următorii cinci ani. Declarații în acest sens au fost făcute joi, 28 aprilie, de către reprezentanți ai Partidului Șor în cadrul unei conferințe de presă unde a fost prezentată Strategia de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit formațiunii, un astfel de program este o premieră pentru Republica Moldova. Conform Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, se propune modernizarea localităților Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Hodorogea. Totodată, până în 2027 ar urma să fie dezvoltate toate localitățile din raion.

Astăzi am dat startul reconstrucției întregului raion, prin lansarea Programului „Raionul Orhei, raion de vis”, care reprezintă o premieră pentru Republica Moldova. În fiecare an, până la 14 localități vor fi complet renovate. În fiecare sat și comună vor fi reparate drumurile, va fi amenajat un mic scuar, parc, vor fi modernizate instituțiile de învățământ. Scopul acestui proiect este să-i convingem pe cei plecați să revină acasă. Suntem obligați să le creăm condiții decente de viață, pentru ca acești oameni să se simtă confortabil în localitățile lor de baștină”, a declarat Ilan Șor, primarul de onoare al mun. Orhei și liderul Partidului Șor.

Municipiul Orhei este etalonul după care ne orientăm. Timp de 6 ani, municipiul și raionul Orhei se dezvoltă durabil. În toate satele din raion avem magazine sociale, iluminat stradal, terenuri de joacă, ceea ce nu există în alte raioane. Spre regret, actuala guvernare nu propune niciun model de dezvoltare a Republicii Moldova.

Prin urmare, după dezbateri, consultări, după discuțiile cu oamenii despre necesitățile lor, împreună cu Ilan Șor, am luat decizia ca, în perioada 2022-2027, toate cele 74 de localități din raionul Orhei să beneficieze de asistență. În fiecare an, vom face investiții în câte 12-14 localități, din banii publici, ai oamenilor de afaceri care vor să facă lucruri bune. Înțelegem că așteptările oamenilor sunt mari, dar în situația în care ne aflăm, când prețurile au crescut de câteva ori, când resursele bugetare sunt limitate, în lipsa suportului de la bugetul central, ne asumăm să facem cât putem”, a spus președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reprezentanții formațiunii mai afirmă că din 2015 și până în prezent, timp în care administrează municipiul și raionul Orhei, orașul a devenit localitatea cu cel mai înalt grad de dezvoltare din R. Moldova. Aceștia au enumerat construcția parcului de distracții OrheiLand, iluminarea orașului Orhei și a zeci de localități din raion, construcția de drumuri și terenuri de joacă, modernizarea de școli, grădinițe și centre ale medicilor de familie.

Articole asemănătoare

Back to top button