fbpx

Focar de COVID-19 la un centru de refugiați din capitală: 12 copii ucraineni, spitalizați

Un focar de COVID-19 a fost înregistrat la un centru de refugiați din sectorul Botanica al capitalei. Anunțul a fost făcut luni, 4 iulie, de Boris Gîlcă, șeful Direcției generale asistență medicală și socială.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit lui, 12 copii din Ucraina au fost spitalizați, fiind confirmați pozitiv cu COVID-19. Boris Gîlcă a reiterat tendința de creștere a numărului cazurilor de coronavirus în Chișinău. Centrul unde s-a constatat focarul nu se află în subordinea Primăriei municipiului Chișinău

Deși înregistrăm o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, deocamdată, nu există premise pentru a introduce restricții. O spune ministrul sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit șefei de la Sănătate valul de infectări înregistrat în mai multe state europene a ajuns în Republica Moldova, iar vaccinarea rămâne metoda eficientă de protecție împotriva virusului.

Ala Nemerenco spune că odată cu reducerea numărului de infectări a scăzut considerabil numărul doritorilor de a se vaccina, iar în contextul reapariției virusului, imunizarea rămâne o prioritate

Articole asemănătoare

Back to top button