fbpx

Fiți gata de o horă „ca la moldoveni”, dar și de multe alte surprize. Ce pregătesc autoritățile de Hramul orașului Chișinău?

Pe 14 octombrie, moldovenii se pregătesc să joace hora, iar unii chiar să răsfoiască istoria capitalei – toate acestea pentru că, în acea zi, este Hramul orașului Chișinău. În acest sens, autoritățile municipale au anunțat care va fi programul manifestărilor cultural-artistice.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cum este obișnuit în fiecare an, ziua va debuta cu depunere de flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, mai apoi – liturghie la Catedrala Mitropolitană, sărbătoarea fiind încununată de un spectacol pirotehnic în Piața Marii Adunări Naționale.

Tot pe 14, vor fi activități de agrement organizate de secțiile cultură, tineret și sport ale preturilor de sector, expoziții de artizanat, floristică, pictură și grafică, dar și diverse spectacole muzicale și coregrafice. Totodată, moldovenii vor putea participa și la activități sportive. La fel, de hram, se va organiza ceremonia de înmânare a Premiului municipal de merit pentru anul 2019.

Alături de prieteni și familie, chișinăuinenii vor avea ocazia să participe la programul artistic care va începe pe scena din Piața Marii Adunări Naționale la ora 20:00 și care va fi susținut de: Orchestra municipală de muzică populară condusă de Frații Advahov, Orchestra municipală „Avante”, fanfara „Ciocârlia” din România, Ansamblul „Plăieșii”, soliștii autohtoni Zinaida Julea, Mihai Ciobanu, Igor Rusu, Igor Cuciuc, dar și oaspeții speciali de peste Prut, interpreții Andra și Fuego.

Vezi întregul program în documentul de mai jos:

Articole asemănătoare

Back to top button