fbpx

Fiți atenți la exploatarea sobelor! O casă din Soroca a fost distrusă de flăcări

O casă a fost distrusă de flăcări sâmbătă la Soroca. Pompierii au fost alertați prin intermediul Serviciului 112 la ora 13:25.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Flăcările au izbucnit în localitatea Visoca. La fața locului s-a stabilit că arde o locuință cu suprafața de 35 de metri pătrați.

Intervenția a fost dificilă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Datorită vântului puternic, focul se răspândea cu repeziciune, arderea fiind localizată către 14:29. Focul a distrus în totalitate bunurile materiale din interiorul locuinței și acoperișul casei.

Din fericire, nici o persoană nu a avut de suferit. Cel mai probabil, incendiul s-a produs din cauza încălcării regulilor antiincendiare de exploatare a sobei și canalului de evacuare. În context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii despre necesitatea respectării regulilor de exploatare a sobelor în perioada rece a anului.

Oamenii sunt îndemnați să nu le supraîncălzească, să verifice coșurile de fum înainte de exploatare, să stingă focul din sobă pe noapte și să aerisească bine încăperile pentru evitarea intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Totodată, este indicat ca persoanele să fie foarte prudente la exploatarea surselor de încălzire, a aparatelor electrice, dar și a instalațiilor alimentate cu gaze naturale.

Pentru evitarea riscului de izbucnire a arderii nu se recomandă amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button