fbpx

Fiți atenți cui oferiți datele cardului bancar! Circa trei milioane de lei au fost sustrase de escroci de pe conturi străine

Poliția atenționează că în ultimul timp s-a atestat o creștere a numărului fraudelor cu utilizarea cardurilor clienților mai multor bănci din Republica Moldova. De la începutul anului, oamenii legii au pornit 300 de cauze penal, prejudiciile fiind estimate la trei milioane de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În context, cetățenii sunt îndemnați să nu divulge nimănui (nici personalului băncii) informațiile personale sau datele cardului bancar. Acestea pot fi: numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre și tipărit pe verso, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă, pentru efectuarea tranzacției în mediul online.

Totodată, oamenii legii avertizează că pentru transferuri de bani (P2P), recompense sau bonusuri pe cardul bancar, persoana care le realizează are nevoie doar de numărul cardului. Dacă vi se cere codul PIN, CVV/CVC, data expirării, sau parola de unică folosință, trebuie să informați Banca.

Pentru a verifica dacă într-adevăr sunteți apelați de către angajații băncii, sunați independent la numerele de telefon indicate pe paginile oficiale sau carduri pentru verificare.

Nu transmiteți cardul persoanelor terţe, nu îl lăsați cardul la vedere și nu permiteți fotografierea sau copierea datelor cardului de către persoane străine. Verificați lunar extrasul de cont, iar dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă băncii cât mai repede.

Articole asemănătoare

Back to top button