fbpx

Expert: Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea afecta lupta împotriva COVID-19 în Africa

Războiul din Ucraina şi sancţiunile împotriva Rusiei vor avea un impact asupra luptei împotriva COVID-19 în Africa, a declarat joi directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Africa (Africa CDC), John Nkengasong, relatează Agerpres, cu referire la DPA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Cu siguranţă continentul african va fi afectat în general, nu există îndoială în legătură cu asta” a spus John Nkengasong, precizând că nu doar logistica transportului vaccinurilor şi costurile de transport vor fi afectate, dar şi conştientizarea pandemiei în general.

„Războiul a mutat atenţia de la COVID, ceea ce este regretabil”, a mai spus Nkengasong.

Africa a primit până acum puţin sub 700 de milioane de doze de vaccin, însă rata de vaccinare pe continent rămâne foarte scăzută, de abia 13%.

Chiar şi aşa, numărul infecţiilor cu COVID în Africa înregistrează o scădere semnificativă. Pe întreg continentul, 249.000 de cazuri şi 640 de decese asociate COVID au fost înregistrate săptămâna trecută.

Cu toate acestea Nkengasong rămâne precaut: „Vedem o perspectivă generala pozitivă. Controlăm de fapt actualul val de coronavirus. Întrebarea pentru noi este: ce facem pentru a menţine situaţia actuală? Va exista un val următor”, a mai spus el.

Africa CDC a raportat 11,2 milioane de infectări cu COVID şi 249.000 de decese pe continentul african în timpul pandemiei. Cu toate acestea, experţii consideră că numărul real este mult mai mare.

Articole asemănătoare

Back to top button