fbpx

Expert economic: Salariul mediu în Republica Moldova a crescut peste 10% timp de un an

Salariul mediu în Republica Moldova a ajuns la 8315 lei pe lună. Cel puțin așa declară expertul economic Veaceslav Ionița într-o analiză publicată pe pagina sa web.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform lui, salariul mediu pentru ultimele 12 luni a fost în creștere cu 10,3%. Termenul de referință pentru comparația îl reprezintă perioada similară a anului trecut.

Specialistul afirmă că în stânga Nistrului, în baza datelor disponibile estimăm că salariul mediu pentru ultimele 12 luni a ajuns să fie 4995 de ruble pe lună. Suma este echivalentă cu aproximativ 5365 de lei pe lună, fiind în creștere cu 6,7% comparativ cu perioada similară de anul trecut.

Așadar, potrivit lui Ionița, în primul trimestru a anului 2021 salariul mediu lunar în stânga Nistrului a cunoscut aceleași evoluții ca și cel din dreapta Nistrului, însă în 2020 în stânga Nistrului creșterea a fost mai slabă. Drept consecință discrepanța dintre salarii a ajuns să fie de 55% în favoarea celor din dreapta Nistrului, iar în primul trimestru această discrepanță a rămas neschimbată.

Grafic: Veaceslav Ioniță

Articole asemănătoare

Back to top button