fbpx

Ex-ministrul Iurie Chirinciuc, anunțat în căutare, a revenit în Moldova. Cum comentează informația că ar fi fost reținut la frontieră?

Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, anunțat în căutare internațională după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupție, a revenit în Republica Moldova. Ieri, în presă au apărut informații potrivit cărora liberalul ar fi fost reținut la frontieră, însă ex-ministrul a infirmat acest lucru. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a confirmat faptul că Iurie Chirinciuc a fost identificat și reținut la trecerea frontierei de stat: „Conform procedurilor legale, persoana a fost preluată de reprezentați ai autorității în gestiunea cărora este dosarul de căutare”, a declarat aceasta pentru zdg.md.

De partea cealaltă, Chirinciuc susține că informația privind reținerea sa este falsă: „Au apărut știri despre reținerea mea. Este o manipulare și o minciună gogonată. Am mers la poliție pentru a clarifica situația. CSJ a casat integral decizia Curții de Apel Chișinău, dar din păcate așa lucrează instituțiile statului în RM și informația nu a ajuns încă la Poliția de Frontiră”, a scris Chirinciuc pe pagina sa de Facebook.

Amintim că, acum doi ani, ex-ministrul Transporturilor a fost învinuit de trafic de influenţă şi abuz de serviciu. În luna mai 2019, Chirinciuc a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de cinci ani.

Toamna trecută, Chirinciuc a fost anunțat în căutare internațională, iar la 10 decembrie Curtea Supremă de Justiție a casat decizia Curții de Apel prin care acesta a fost condamnat.

Citiți și: Închisoare cu executare și cinci ani fără dreptul la o funcție publică. Magistrații au dat verdictul fostului ministru al Transporturilor

Articole asemănătoare

Back to top button