fbpx

„Este un apel de trezire. Planeta este fragilă”. OMS anunță că virusul COVID-19 ar putea deveni endemic

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că virusul COVID-19 ar putea deveni endemic, iar oamenii trebuie să se învețe să trăiască alături de el. În același timp, potrivit specialiștilor, este important ca Guvernele să comunice și să gestioneze lucrurile mai bine.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit experților, deși această pandemie este severă, ea „nu este neapărat cea mai mare”, transmite Mediafax, cu referire la The Guardian. În același timp, epidemiologii consideră că ideea imunității de grup sau „de turmă” a fost înțeleasă greșit.

„Se pare că Sars-Cov-2 devine endemic, ca și alte patru coronavirusuri umane. Va continua să aibă mutații pe măsură ce se reproduce în celule umane, în zonele cu transmitere intensă. Din fericire, avem instrumente care ne vor permite să trăim cu virusul COVID-19. (…) Va rămâne o amenințare, dar la nivel scăzut, în contextul unui program global eficient de vaccinare.

Această pandemie este severă. A afectat fiecare colț al planetei. Dar nu este neapărat cea mai mare. (…) Acesta este un apel de trezire. Învățăm cum să facem lucrurile mai bine. (…) Dar planeta este fragilă”, spun specialiștii.

Amintim că, acum un an, la sfârșitul lui decembrie 2019, în China se înregistrau primele infectări cu virusul COVID-19. Pandemia a izbucnit la o piață din orașul Wuhan și s-a extins rapid, până acum în lume înregistrându-se aproape 82 de milioane de infectări, conform Institutului Hopkins.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button