fbpx

„Este o decizie bună”. Președinta, despre desemnarea consilierului său în organele de conducere ale „Moldovagaz”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat faptul că consilierul său în domeniul economic, Veaceslav Negruța, a fost propus în calitate de membru al Consiliului de Observatori SA „Moldovagaz”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Este adevărat că Guvernul l-a propus pe consilierul meu, domnul Negruța în Consiliul de Observatori. Nu avem încă acceptul, dar cred că este o decizie bună, pentru că în această situație dificilă avem nevoie în Consiliu a unui om care este bine intenționat, care înțelege ce se întâmplă acolo, anume pentru a avea suficientă informație despre ce se întâmplă în această instituție.

De-a lungul anilor, statul a pus oameni în acel consiliu care au fost parte la toate mișmașurile care s-au întâmplat la „Moldovagaz”. Acum ne dorim să avem oameni acolo care înțeleg ce se întâmplă și care ne informează despre deciziile care se iau acolo”, a declarat șefa statului vineri, 19 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Maia Sandu neagă faptul că ar fi refuzat să critice „Moldovagaz”, din cauza unei eventuali numiri în funcție a lui Veaceslav Negruța.

„Nu evit critica „Moldovagaz”, ci dimpotrivă, de-a lungul anilor am vorbit despre faptul că „Moldovagaz” a fost o companie ținută departe de ochii lumii. Curtea de Conturi nu a reușit să ajungă acolo timp de 20 de ani, chiar și atunci când legea permitea acest lucru… Noi cu toții am citit în presa de investigație analize care vorbesc despre faptul că „Moldovagaz” s-au întâmplat abuzuri și s-au făcut cheltuieli nejustificate de-a lungul anilor, inclusiv aceste datorii pe care le prezintă Gazprom sunt cu mari semne de întrebare din cauza administrării proaste a „Moldovagaz”. Cred că este nevoie de un control la „Moldovagaz” și e nevoie de un control pentru toată perioada în care noi bănuim că s-au întâmplat multe ilegalități”, a mai adăugat președinta.

Totodată, Maia Sandu mai declarat că nu a lăudat niciodată conducerea actuală a „Moldovagaz” și este nevoie de un audit pentru a afla despre activitatea întreprinderii.

ZUGO amintește că Agenția Proprietății Publice (APP) a venit cu o adresare către SA „Moldovagaz” prin care solicită numirea lui Veaceslav Negruța și a lui Constantin Borosan în funcțiia de membri ai Consiliului de Observatori ai întreprinderii.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button