fbpx

„Este mită legalizată, un fel de notă de plată”. PSRM va ataca la CC majorarea salariilor judecătorilor constituționali

Deputații Grigore Novac și Petru Burduja anunță că socialiștii vor sesiza Curtea Constituțională cu privire la majorarea salariilor judecătorilor constituționali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Grigore Novac afirmă că majorarea salariilor judecătorilor CCM constituie „o mită legalizată și un fel de notă de plată pentru judecătorii care de-a lungul timpului au fost fideli actualului regim, nu Constituției”.

Petru Burduja a adăugat că amendamentul ar fi fost aprobat ilegal, fără avizul pozitiv al Guvernului. Deputatul a făcut referință la încălcarea art. 131 p.4 din Constituția Republicii Moldova care prevede că orice propunere legislativă sau amendament care atrag majorarea sau reducerea veniturilor bugetare sau împrumuturilor, precum şi majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare pot fi adoptate numai după ce sunt acceptate de Guvern.

Cei cinci judecători ai Curții Constituționale vor primi salarii lunare semnificativ mai mari, datorită schimbărilor în politica bugetar fiscală, cât și în Legea Bugetului, aprobate recent de Parlament. Potrivit calculelor făcute de fostul premier al țării, Ion Chicu, leafa magistraților CC se ridică de la 44.735 la aproape 82.000.

Citește și:

Cine are mai multe argumente? Guvernarea VS opoziția, despre majorarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button