fbpx

„Este ilegal”: Pro Moldova cere grupului Pentru Moldova să nu folosească denumirea. Au sesizat conducerea Legislativului

Deputații Pro Moldova nu sunt de acord cu denumirea grupului parlamentar Pentru Moldova. În acest sens parlamentarii le-au cerut colegilor să nu o mai folosească. În același timp, au seizat conducerea Legislativului. Potrivit celor din Pro Moldova, este ilegal ca platforma Pentru Moldova să existe sub denumirea curentă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Atenționăm asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a vreunei fracțiuni, grup parlamentar, platformă politică, structură sau orice altă formă de asociere a deputaților și/sau partidelor politice, care să conțină denumirea „Pentru Moldova” sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului PRO MOLDOVA”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării”, conchid cei din Pro Moldova.

 

ZUGO amintește că grupul parlamentar Pentru Moldova este constituit din transfugi de la Pro Moldova, dar și din deputații partidului Șor.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button