fbpx

Elevii din R. Moldova au lansat o nouă petiție: Fără teze semestriale la limba străină pentru cei care dețin certificate internaționale

Elevii din R. Moldova au lansat o nouă petiție prin care cer scutirea de la tezele semestriale și pre-BAC la limba străină a celor care dețin certificate internaționale, precum TOEFL, Cambridge sau IELTS. Inițiativa este susținută și de Rețeaua Națională a Consiliilor Elevilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„În conformitate cu Ordinul nr.157 din 20 martie 2015, care asigură elevii cu nota 10 din oficiu la probă de limbă străină a examenului de absolvire a clasei a 12-a, cerem eliberarea candidaților care dețin certificate internaționale de cunoaștere a limbilor străine de la tezele semestriale şi pre-BAC, întrucât profesorii sunt suprasolicitaţi la realizarea acestora şi la verificarea unei abundenţe de lucrări.

Totodată, tezele/pre-BAC-ul la limbă străină sunt doar un examen adăugător care îngreunează elevii care dețin certificatul ce demonstrează nivelul corespunzător de cunoaştere al limbii. Această soluţie este aplicată deja în cadrul Liceului Teoretic Republican „Aristotel”.

De aceea, solicităm respectuos, Ministerului Educaţiei şi Cercetării să analizeze problema în cauză şi să intervină cu o soluţie la nivel naţional”, spune autorul petiției, Daniel Chitoragă.

Petiția poate fi accesată AICI. Până la momentul redactării acestei știri, ea a fost semnată de 304 persoane.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button