fbpx

După ce CA a suspendat decizia cu privire la panglica Sf. Gheorghe, Adunarea Populară a adoptat, din nou, o lege care permite utilizarea

Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat, din nou, o lege care permite utilizarea și afișarea panglicii Sf. Gheorghe, în timpul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de 9 mai. Decretul, votat unanim de toți cei 25 de deputați, va fi valabil doar o zi – 9 mai 2022.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

După câteva discuții, deputații au adoptat o nouă rezoluție „Cu privire la simbolurile sărbătorii Zilei Victoriei”, care permite folosirea panglicilor negre și portocalii pe 9 mai 2022.

Potrivit presei din stânga Nistrului, deputații și-au exprimat indignarea deoarece, în contextul acestui caz judecătorii „au ieșit la muncă duminica”, pe când ân mod normal pentru examinarea unor astfel de decizii „se lua și ani”.

Amintim că judecătorii Curții de Apel Comrat au suspendat pe 5 mai legea adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei prin care pe teritoriul autonomiei găgăuze, „este permisă confecționarea, păstrarea și folosirea panglicii Sfântul Gheorghe, a steagurilor roșii ale Victoriei și a altor simboluri asociate Victoriei în Marele Război pentru apărarea patriei”.

Articole asemănătoare

Back to top button