fbpx

Drapelele vor coborî în bernă la 9 iunie: Zi de doliu național în memoria lui Iurie Sadovnic

Ziua de 9 iunie a fost declarată zi de doliu național în memoria artistului Iurie Sadovnic. Așadar, drapelele vor fi coborâte în bernă, transmite instituția prezidențială. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Doliul național este instituit în legătură cu trecerea în eternitate a renumitului interpret și compozitor de muzică ușoară și folk, promotor al valorilor naționale și culturale”, se arată într-un comunicat.

În conformitate cu decretul prezidențial, la 9 iunie curent în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborâte în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 9 iunie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

ZUGO amintește că Iurie Sadovnic a decedat. Interpretul s-ar fi împușcat în cap în după-amiaza zilei de luni, 7 iunie. Tragedia s-a produs în sectorul Botanica al capitalei.

Articole asemănătoare

Back to top button